zaterdag 24 april 2010

Gillette brengt man aan de cosmetica

Mannen die aandacht besteden aan hun uiterlijk stralen succes uit. Dat blijkt uit onderzoek van Gillette onder 18.000 mannen en vrouwen uit 18 landen in Europa en Noord-Amerika. 73% van de vrouwen en 63% van de mannen denkt dat mannen die er goed verzorgd uitzien succesvol zijn. Daarom introduceert Gillette de Gillette Series, een nieuwe gezichtsverzorgingslijn voor het belangrijkste verzorgingsmoment van de man: het scheren.

De uitgebreide verzorgingslijn van Gillette kun je onderverdelen in drie stappen: voorbereiden, scheren en verzorgen. Zo is er o.a. een scrub die vuil, vet en dode huidvellen verwijdert en vastzittende haartjes losmaakt. Dan is er natuurlijk ook een serie scheergels die de huid beschermen tijdens het scheren tegen sneetjes, roodheid en een trekkende huid. De scheergels zijn er in verschillende varianten, onder andere voor een gevoelige huid en een zwaarbehaarde huid. Voor na het scheren is er een gezichtscrème die het vochtgehalte van de huid weer op peil brengt. De crèmes zijn verkrijgbaar met en zonder SPF 15.

Prijzen lopen uiteen van € 4, 28 tot € 9,99

Meer onderzoeksresultaten
In Nederland meent 59% van de mannen dat een man die zich bekommert om zijn uiterlijk er succesvol uitziet. Gladgeschoren kaken hebben daarbij de voorkeur van zowel de Nederlandse mannen als vrouwen (53%). Baarden en snorren komen in ons land aanzienlijk minder vaak voor dan in andere landen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 71% van de Nederlandse mannen scheren ziet als de kern van hun verzorging. Internationaal ligt dat percentage lager: op 63%.

40% van de mannen gelooft dat een mooie gezonde huid succes weerspiegelt. Onder Portugese mannen is dit zelfs 60%. Vrouwen vinden dit iets minder belangrijk. Zij hechten des te meer aan een lekker geurtje. Ruim 80% van de ondervraagden geeft daarnaast aan nu meer aandacht aan het uiterlijk te besteden dan 10 jaar geleden. Bijna evenveel mannen en vrouwen spreken de wens uit dat de man in de toekomst nog meer aan zijn uiterlijk zal doen.