zaterdag 24 april 2010

Tips om valse Gilette scheermesjes te herkennen

Waaraan zie ik of het echte Gillette scheermesjes zijn? Al zijn sommige imitatie mesjes zo goed dat ze bijna niet van echt zijn te onderscheiden zijn er toch een aantal zaken waar u op kunt letten:

- De kleur van de echte Gillette cartridge hoort heel helder en transparant te zijn. Je kan de mesjes van alle kanten duidelijk zien. Bij neppe mesjes zijn de cartridges vaak veel donkerder.

- De echte Gillette mesjes bevatten allen een uniek serie-nummer. Deze staan vaak heel klein afgedrukt ergens aan de binnenkant van de meskop. Neppe exemplaren bevatten vrijwel nooit serie-nummers.

- De uitlijning van de echte Gillette mesjes is uitstekend. Bij neppe mesjes is dit doorgaans niet het geval.

- De echte Gillette mesjes glanzen en schitteren. Dit merk je wanneer je er bijvoorbeeld een marcro foto van probeert te nemen. Neppe mesjes zijn daarentegen dof van kleur en ogen bot.

- De blauwe lubrastrip van de echte Gillette mesjes ziet er gaaf uit. Bij neppe exemplaren is deze vaak dof tot bijna wit. Bovendien slijt deze snel.

- De echte Gillette mesjes hebben in elk geval de taal van het land van herkomst op de verpakking staan. In ons geval Chinees. Neppe verpakkingen zijn vaak alleen voorzien van Engels.

- De echte Gillette mesjes herken je nog het beste door de levensduur en het scheerresultaat. Neppe Gillette scheermesjes voelen vaak bij de eerste scheerbeurt al bot aan.

Ik hoop dat helpt.